FOLKEKIRKENS SKOLETJENESTE

I AALBORG KOMMUNE


HAAB - OM AT SÆTTE ORD PÅ HÅBET

ET MATERIALE OM BEGREBET HÅB

FÅS I TILPASSET UDGAVE TIL: 
INDSKOLINGEN
MELLEMTRINNET
UDSKOLINGEN

1 - 2 lektioner. Leveres hele året


Læs mere herunder

HAAB - om at sætte ord på håbet.

OVERBYGNINGEN:

Alle kender udtrykket: "Man har da lov at håbe! "Når man håber på noget bringer man fremtiden ind i nutiden. Hvad vil det sige at håbe - og hvad er håb i religiøs forstand. I materialet til udskolingen skal eleverne arbejde med to sangtekster - hhv. Jakob Knudsens "Se, nu stiger solen" og "Håb" skrevet af Lau Højen fra Carpark North i 2017. Derefter skal der arbejdes med begreber som opstandelse og evighedsforventning.

Materialet kan hentes via hjemmesiden: www.haabe.dk og indeholder:

- adgang til undervisningsforløb om tekster, opgaver og intro til læreren


HAAB - om at sætte ord på håbet.
MELLEMTRINNET: 

 

Alle kender udtrykket: "Man har da lov at håbe! "Når man håber på noget bringer man fremtiden ind i nutiden. Hvad vil det sige at håbe - og hvad er håb i religiøs forstand. Med udgangspunkt i fortællingen om "Den fortabte søn" skal eleverne arbejde med begrebet håb. Elevernes egne forestillinger om "Hvad man kan håbe på" udfordres ved hjælp af en billedaktivitet, hvor de til forskellige situationer skal vælge hvilke tanker og forestillinger man kan håbe på. Tegningerne  lægger op til en snak både i grupper og på klassen. Materialet kan hentes via hjemmesiden: www.haabe.dk og indeholder:

- oplæg til fortællingen om "Den fortabte søn" med tilhørende powerpoint

- materialer til print: billedaktivitet om "håb" samt intro til lærerenHAAB - om at sætte ord på håbet.HAAB - om at sætte ord på håbet.
INDSKOLINGEN: 

Alle kender udtrykket: "Man har da lov at håbe! "

Når man håber på noget bringer man fremtiden ind i nutiden. Hvad vil det sige at håbe - og hvad er håb i religiøs forstand. Med udgangspunkt i fortællingen om Zakæus skal eleverne i indskolingen arbejde med begrebet håb. Elevernes egne forestillinger om "Hvad man kan håbe på" udfordres ved hjælp af en billedaktivitet, hvor eleverne til forskellige situationer skal vælge hvilke tanker og forestillinger man kan håbe på. Tegningerne  lægger op til en snak både i grupper og på klassen.

Materialet kan hentes via hjemmesiden: www.haabe.dk og indeholder:

- oplæg til fortællingen om Lazarus med tilhørende powerpoint

- materialer til print: billedaktivitet om "håb"

- intro til læreren


FÅ ADGANG TIL HJEMMESIDEN HER: KLIK HER

 

BESTILLING AF UV-OPLÆG "HAAB"
 
Skole Klasse Trin
Antal elever                            
Lærer Mail