RE-FORMATION - TESER- TVIVL OG TRO

Klassetrin: 4. - 6. klassetrin

Kan bestilles hele året

Antal lektioner: 3-5 lektioner

Re:formation – teser, tro og tvivl er et undervisningsprojekt om reformationen til 5. og 6. klassetrin, der udbydes af Landsnetværket af folkekirkelige skoletjenester i efteråret 2017. Anledningen er reformationsjubilæet – 500-året for Martin Luthers opslag af de berømte 95 teser, som satte reformationen i gang. Projektet er tværfagligt mellem kristendomskundskab, historie og dansk og tager udgangspunkt i forenklede fælles mål for disse fag.
Undervisningsoplægget er tilrettelagt i fem faser – fem faglige temaer, der introducerer både reformationens forudsætninger, indhold og konsekvenser for eleverne. Disse er: Verden i 1500-tallet, Martin Luther og Bibelen, Bogtrykkerkunsten, Reformationen i Danmark samt Fællessang.

Lærere der tilmelder deres klasser modtager:
•    Tilbud om lærerkursus med skuespiller Jesper La Cour Andersen og ph.d., højskolelærer Christian Hjortkjær (Se under "Kurser for undervisere" i årsplanen)
•    En lærervejledning med undervisningsoplæg med faglig og pædagogisk vejledning
•    Re:minder – bog til eleverne med opgaver og fakta om reformationen
•    Adgang til hjemmeside med projektmateriale bl.a.:
5 tegnefilm om projektets 5 temaer:
Rap af Per Vers med en nyfortolkning af Luthersalmer
Manus til legende læseteater i en lokal kirke
Plakater over de 5 temaer

BESTILLING AF UV-OPLÆG "RE:FORMATION - TESER - TRO OG TVIVL":

Skole Klasse
Antal elever