UNDERVISNINGSOPLÆG OM
"KALKMALERIER - FORTÆLLINGER FRA KIRKENS MURE"

Klassetrin: 4. - 6. klasse

Kan leveres hele året

Antal lektioner: 2-5 lektioner

I mange af de gamle kirker i Danmark findes der kalkmalerier, der med deres eget billedsprog fortæller bibelske fortællinger levende og dramatisk - som en spændende tegneserie.
Kalkmalerierne er med til  - udover at illustrere en lang række begivenheder der kendes fra de bibelske fortællinger - at skildre menneskers hverdag og liv helt tilbage til år 1000.
Undervisningsmaterialet tager med udgangspunkt i forskellige klakmalerier eleverne med på en rejse i maleriernes billedunivers, der rummer masser af drama, gys, uhygge, morsomme detaljer - og spændende fortællinger.
Materialet indeholder lærerinfo og elevsider med opgaver om kalkmalerier.
Og der er selvfølgelig også "opskrift" på hvordan I kan lave jeres egne kalkmalerier.

BESTILLING AF UV-OPLÆG "KALKMALERIER - FORTÆLLINGER FRA KIRKENS MURE"

Skole    Klasse   Lærer   Mail

KOMPETENCEOMRÅDE KOMPETENCEMÅL FÆRDIGHEDS- OG VIDENSMÅL EKSEMPLER PÅ LÆRINGSMÅL
    Fortælling og kultur
Bibelske fortællinger Eleven kan dutrykke sig om centrale bibelske fortællinger.

- Eleven kan redegøre for brug af bibelske fortællinger i sprog, kunst og samfund

- Eleven har viden om de bibelske fortællingers udtryk i kulturen før og nu

- Eleven kan beskrive kalkmaleriernes funktion i deres samtid
- Eleven kan beskrive teknikken bag kalkmalerierne