FOLKEKIRKENS SKOLETJENESTE I AALBORG KOMMUNE UDBYDER I SKOLEÅRET 2017 - 2018NEDENSTÅENDE 2 KURSER.

TILMELDING TIL KURSER SKER VED AT UDFYLDE FORMULAREN NEDERST PÅ DENNE SIDE. Bemærk tilmeldingsfristerne.

KURSUS 1701

FORTÆL LIVET FREM MED HISTORIEFORTÆLLER ANETTE JAHN
MANDAG DEN 15. JANUAR 2018 KL. 14.00 - 16.30. MAKS. 20 DELTAGERE
FOLKEKIRKENS HUS, GAMMELTORV 4, 9000 AALBORG


Kursusleder: Anette Jahn

Mød én af landets dygtigste historiefortællere - og bliv inspireret.
Vi slipper bogen og fortæller frit. Gennem fortælleøvelser varmer vi op til at fortælle en bibelhistorie eller en anden fortælling. Mød derfor op med en kort fortælling, som du har lyst til at arbejde med. Hvis historien er genfortalt i en børnebog allerede, så er det et godt udgangspunkt at tage den med. Men husk - den skal være kort. Vælg også tre rekvisitter, som er centrale i historien. Hvis du skulle arbejde med fortællingen om Noa, kunne du vælge et lille skib, en due og en regnbue. Måske kan du også vælge allerede nu, hvor du vil lægge dine rekvisitter hen. Skal de ligge i en spændende æske? En gammel, slidt kuffert, der har været på rejse? En mærkelig kasse med flere rum? En let gennemsigtig stofpose, som børnene må føle udenpå? En smuk kurv med låg? En slidt værktøjskasse?. Gå en tur ned i en marskandiserbutik og få en idé du ikke havde regnet med. Hvis du får en idé - så tag tingen med. Ellers får du flere ideer af de andre på workshoppen. Glæd dig til en morsom eftermiddag, hvor du får sat gang i dine skabende kræfter.


Anette Jahn har tidligere afholdt kurser om fortællingens kunst i regi af Folkekirkens Skoletjeneste i Aalborg kommune med stor succes og superflotte tilbagemeldinger, så gå ikke glip af denne mulighed. Kurset er gratis for undervisere/lærere. 

Læs mere om Anette Jahn:
 KLIK HER


TILMELDINGSFRIST: SENEST DEN 4. JANUAR 2018

 

KURSUS 1702

RE.FORMATION - TESER - TRO OG TVIVL.
INTRODUKTIONSKURSUS TIL LANDSPROJEKT

ONSDAG DEN 13. SEPTEMBER 2017 KL. 13.00 - 16.00
CFU/UCN, MYLIUS ERICHSENSVEJ 137, AALBORG.I anledning af reformationsjubilæet i 2017 – 500-året for Luthers opslag af de 95 berømte teser – udbyder Landsnetværket af folkekirkelige skoletjenester et undervisningsprojekt til 5. og 6. klassetrin med titlen Re:formation – teser, tro og tvivl. Bliv introduceret til projektet på dette kursus. Læs mere om materialet på side 19.
Projektet er tværfagligt og inddrager fagene kristendomskundskab, historie og dansk. Formålet med projektet er, at eleverne skal lære om og reflektere over, hvorfor reformationen opstod, hvordan den foregik, og hvilken betydning reformationen har haft for kirke, kultur og samfund i Danmark.
Hvad betyder reformationen for os i dag? Hvad betyder det, at ethvert individ er enestående? Det giver højskolelærer Christian Hjortkjær, Silkeborg Højskole, sit bud på. Efterfølgende vil skuespiller Jesper la Cour Andersen fra Det fortællende Teater introducere fortællespillet, der indgår i Landnetværkets undervisningsforløb. I fortællespillet vil eleverne få manuskript til en enkel form for reformationsspil i en lokal kirke.Afslutningsvis præsenterer en medarbejder fra de folkekirkelige skoletjenester det samlede undervisningsmateriale med nedslag i de temaer, som eleverne skal arbejde med. Undervisningsmaterialet vil bestå af undervisningsoplæg, fem korte tegnefilm, der introducerer forskellige temaer i tilknytning til reformationen, nyfortolkning af luthersk salmesang i rap og musikvideo med Per Vers samt manus til fortælleteater.

Du bliver klædt på til at arbejde med:
• projektet Re:formation – teser, tro og tvivl.
• Luther og hans tid.

Målgruppe: Lærere, der underviser i kristendomskundskab, historie eller dansk. 


TILMELDINGSFRIST: 11. AUGUST 2017
TILMELDING: TIL FOLKEKIRKENS SKOLETJENESTE (FORMULAR HERUNDER) ELLER TIL CFUTILMELDINGSFORMULAR TIL KURSER 2017 - 2018: UDFYLD RUBRIKKER OG TRYK "SEND"
 
Skole Lærers navn  Tilmelding til kursusnr.: Mail Tlf.nr