ALSANG PÅ GAMMELTORV - FRIHEDSFEST 2021
TIRSDAG DEN 4. MAJ 2021 I TIDSRUMMET 10.00 - 12.00

4.MAJ 2021 KL. 10.00 - 12.00

4. - 6. KLASSETRIN

"En lærke letted - og 1000 fulgte..."Den 4. maj 1945 siden lød frihedsbudskabet - og Danmark var igen et frit land. Den 4. maj 2020 skulle vi have fejret 75-året for befrielsen som en del af FRIHEDSFEST 2020 Dagen blev arrangeret af bl.a TV2nord og en lang række kuLturinstitutioner samt Aalborg kommune  men som vi alle ved blev mange ting ændret på grund af CORONA-SITUATIONEN.
Begrebet FRIHED har siden da fået en ny og aktualiseret betydning - derfor er det værd at fejre FRIHEDEN - selvom det bliver skubbet et år i forhold til den oprindelige plan.

Hele dagen vil der rundt omkring i hele Nordjylland være en stribe af forskellige arrangementer, der sætter fokus på begrebet FRIHED.
I samarbejde med TV2 NORD OG Aalborg Kommune arrangerer Folkekirkens Skoletjeneste i Aalborg ét af dagens mange arrangementer:

ALSANG OG FRIHEDSFEST PÅ GAMMELTORV FOR ELEVER PÅ 4. - 6. KLASSETRIN FRA HELE NORDJYLLAND

Alsangstraditionen tog sin begyndelse netop i Aalborg i juli 1940 - så hvad vil være mere naturligt end at markere 75 året for Danmarks befrielse netop i Aalborg - omend det bliver med et års forsinkelse.
Derfor håber vi på at rigtig, rigtig mange vil komme og være med til at fejre frihedsbegrebet ved at synge en række frihedssange - såvel gamle og nye.

På scenen på Gammeltorv vil et 5 mands rytmisk band sørge for musikledsagelsen i et - for eleverne - kendt tonesprog - og sammen vil vi som "et kæmpekor" hylde befrielsen, friheden og sætte fokus på hvad frihedsbegrebet betyder for børn og unge af i dag.

Deltagelse er gratis for alle skoler i hele Nordjylland (- evt. transport). Ved tilmelding af klasser fremsendes undervisningsoplæg, lydfiler m.m. i god tid inden afviklingen af FRIHEDSFEST 2021

Da der dagen igennem vil være en række forskellige events, aktiviteter, udstillinger m.m. om besættelsen og befrielsen rundt omkring i Aalborg, vil det naturligivis være en oplagt idé at bruge tid til at deltage i disse ting også.

TILMELDING TIL ALSANG PÅ GAMMELTORV: KLIK HER