"OMKRING BÅLET"- I SAMARBEJDE MED KUNSTEN

FØLGENDE DATOER ER MULIGE: fuldt booket - tilmelding ikke mulig

KUNSTMUSEET KUNSTEN, AALBORG

VARIGHED: KL. 9.00 - 13.00

Workshoppen Omkring bålet – det smukke og poetiske ved livet og døden udfolder sig på museet, på kirkegården og i naturen.  Workshoppen afdramatiserer kirkegården som et trist og uhyggeligt sted og sætter i stedet fokus på kirkegården som et sted at mindes det levede liv; et roligt og smukt helle i byens larm. På museet vil der være samtaler omkring kunstværker, der på hver sin måde behandler emnerne liv og død. Omkring bålet fortsætter snakken under en workshop hvor eleverne udtrykker sig kunstnerisk.

Kl. 09.00-10.00 Introduktion til workshoppens forløb + besøg i udstillingerne Fokus: Værker, som omkredser liv og død - dels af nulevende kunstnere og dels af kunstnere, som skabte værker i en anden tid.

Kl. 10.00-11.00 Besøg på Almen Kirkegård Fokus: Kirkegården som rum for minder, eftertanke og fordybelse. Mindet om dem, der er borte, glæden ved nuet og livet. Kirkegården som en ressource i byrummet.

Kl. 11.00-11.30 Gåtur tilbage til Kunsten + frokostpause - madpakke og drikkevarer medbringes (udendørs.)Kl. 11.30-12.45 Workshop – Ceremoni omkring bålet. Workshop 1: For evigt at forgå. Eleverne skriver alle på hver deres stykke papir en tekst, som er personlig, og som refererer ind til dem selv. Papiret antændes i bålet, og det brændes ud i en lille metalspand, på en sådan måde, at resterne, asken, efterfølgende kan samles op i en lille beholder.

Workshop 2: For evigt at opstå. Eleverne laver et aftryk af deres lillefinger, ved at stikke hele fingeren ned i en lerklump, sådan at de laver et hul, der efterfølgende kan laves en afstøbning i. Kl. 12.45-13.00 Afslutning

Praktisk information: Klasserne møder op på museets forplads, hvor en kunstformidler vil tage imod dem. Workshoppen foregår udenfor - husk derfor fornuftigt, varmt overtøj

Arrangementet udbydes også tilrettet til 6. klassetrin - se under mellemtrinnet.

TILMELDING TIL "OMKRING BÅLET": KLIK HER

Kompetenceområde: livsfilosofi og etik