PÅSKEPASSIONEN MED TRIO FABULA

FREDAG DEN 2. MARTS 2018 - 2 FORESTILLINGER

KL. 9.15 OG 11.15 I SKT. MARKUS KIRKE, AALBORG

MAKS. 100 ELEVER PR. FORESTILLING

D. 14. JUNI: FORESTILLINGEN KL. 9.15 ER NU FULDT BOOKET.
DER KAN STADIG BOOKES TIL FORESTILLINGEN KL. 11.15

VARIGHED: CA. 45 MIN.

Der er påskefest i Jerusalem. Det jødiske folk møder den nye profet Jesus med begejstring. Han er helbreder, han er budbringer om et nyt Gudsrige, og hans tilstedeværelse i Jerusalems gader bliver et triumftog. Alle taler om Jesus og fortæller hinanden historier om hans liv. Hvem er hans venner? Hvor kommer han fra? Hvad er det han vil? Rygterne svirrer om oprør mod romerne, opgør med præstestyret. “Dengang var han min… ingen skulle nogensinde gøre ham fortræd” – ordene er Jomfru Marias. Hun fortæller sin historie til en journalist og går i rette med Gud. Johannes, Jesu livsglade ven, glæder sig, undrer sig og fortvivler da Jesus intet gør for at værge sig mod den uundgåelige dødsdom. Mørket er uafvendeligt. I mørket bliver der tændt et lys.
Jesu liv og lidelseshistorie ses gennem 4 menneskers øjne : Jomfru Maria, disciplen Johannes samt to jødiske borgere i Jerusalem. Dramaet fortælles i drama, mime, musik, lyd og ord.  Musikken er både citater fra J. S. Bachs oratorier, Händel, påske salmer, stemningslag og nykompositioner af Tine K. Skau.

kompetenceområde: Bibelske fortællinger

KOMPETENCEOMRÅDE KOMPETENCEMÅL FÆRDIGHEDS- OG VIDENSMÅL EKSEMPLER PÅ LÆRINGSMÅL
    Fortælling og kultur
Bibelske fortællinger Eleven kan dutrykke sig om centrale bibelske fortællinger.

- Eleven kan redegøre for brug af bibelske fortællinger i sprog, kunst og samfund

- Eleven har viden om de bibelske fortællingers udtryk i kulturen før og nu

- Eleven kan gengive indholdet af forestillingen
- Eleven kan genfortælle påskens begivenheder